Ieder jaar organiseert de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) in juli een toernooi waarbij de beste welpen (tot 10 jaar) en pupillen (tot 12 jaar) tegen elkaar strijden in een 2-daags Jeugdcup evenement.

Elke afdeling, waarvan er acht zijn, komt met een afvaardiging van 6 jongens (3 welpen en 3 pupillen) en 6 meisjes (3 welpen en 3 pupillen), in totaal zijn er dus 96 deelnemers. Het toernooi wordt gehouden op Papendal, het topsportcentrum van Nederland. Omdat het een 2-daagstoernooi is, overnachten de deelnemers en coaches ook op Papendal, normaal gesproken de plaats waar alleen maar topsporters slapen.

Afdeling Holland-Noord nodigde Lieke Nunnink van Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep uit om deel te nemen bij het welpen meisjesteam. Lieke speelde samen met de vijf andere meisjes tegen de andere afdelingen, elk team speelde per ronde 20 wedstrijden.  De welpen spelen er 10 en de pupillen spelen er ook 10. (Net zoals in de reguliere tafeltenniscompetitie ook 3 enkels en een dubbel) De eindscore van de welpen en pupillen wordt bij elkaar opgeteld en zo kom je uiteindelijk op 20 wedstrijden.

De meisjes eindigen na 2 dagen uiteindelijk op een 6e plaats, terwijl de jongens van Holland-Noord een verdienstelijke podiumplaats veroverde, te weten 3e plaats.

Chef D’équipe Ron Suanet van de Noord-Hollandse bond kan uiterst tevreden zijn op de manier waarop de jongens en meisjes achter de tafel stonden, keihard werken, gaan voor elk punt en als 1 team de wedstrijden samen beleven.